• Fanfare Velden

Download extra's van de 'Plaatselijke Film' uit 1961

De foto's en documenten zoals die op de unieke dvd 'De Plaatselijke Film uit 1961' staan, kunt u downloaden via onderstaande links.

Het gaat om tientallen foto's, een begeleidend schrijven en filmografie van de producent uit 1961. Daarnaast vindt u er ook diverse kranten die destijds speciaal voor de opname en de vertoning zijn uitgebracht. Er staat ook een afbeelding van de originele filmdoos bij. Leuk om eens te bekijken!

Foto's: klik hier voor de fotopagina en kies voor 'De Plaatselijke Film >>

Krant uit 1961 met aankondiging opnames >>

Krant uit 1962 met aankondiging eerste vertoning bij zaal Litjens >>

Filmografie met informatie over producent en het ontstaan van de film >>

Achtergrond informatie over productie van de film in Velden >>

Afbeelding orginele filmdoos >>

'U zult het interessant vinden deze bijzondere film te zien. Het zien hiervan zal U thans veel genoegen doen en bij latere vertoningen herinneringen brengen.'

Zo werd in 1962 'De Plaatselijke Film' aangekondigd. Een film over het toenmalige alledaagse leven in Velden. De film werd in 1961 in opdracht van de Veldense Fanfare gemaakt. Géén film over de fanfare, maar over de inwoners en het verenigingsleven.

Bijzondere film
Diverse cameramensen legden het dorp destijds op film vast. Begin januari 1962 werd de film vertoond in de toenmalige zaal Litjens. Daarna verdween de film in de archieven.  De fanfare heeft de film in november 2007 opnieuw uitgebracht op dvd.